Det nye børnehus bygges i relation til den omgivende natur og er udformet som et klassisk længehus med saddeltag i øst-/vestgående retning. Husets særlige kendetegn er det store tag, som er frit inspireret af store lade- og avlsbygninger, der ofte ligger frit i landskabet. Børnehuset har plads til 120 børn i alderen 0-6 år og rummer 7 grupper opdelt aldersmæssigt fra vuggestue til børnehave. Derudover etableres der arbejdsfaciliteter til 30 ansatte og produktionskøkken, som også skal lave mad til to nærliggende institutioner. Udearealerne er udformet som en naturlegeplads, hvor nysgerrigheden dyrkes, der skabes rum til at udforske legens muligheder og alle legeredskaber indbyder til ophold og fordybelse og inviterer samtidig til leg og bevægelse.
Børnehuset er blevet til igennem et meget ambitiøst udbud, som stiller høje krav til optimeringer af LCA-beregninger, implementering af biogene materialer, design for adskillelse, brug af genbrugsmaterialer og biodiversitet.
De høje krav til bæredygtighed afspejler sig i projektets materialevalg. Ydervæggene er fremstillet af EcoCocon træ- og halmelementer. Facaderne er beklædt med flere forskellige lette genbrugsmaterialer, som er beskyttet under det store tagudhæng.
Konkurrenceprojektets LCA beregning ligger med en konservativ udregning 20 % under udbudskravet på 8,8 ton CO2-ækv. / pr. år. Resultatet svarer til 7 kg CO2-ækv/ pr. m2 / pr. år., men ambitionen er at optimere projektet yderligere således, at børnehusets udledning reduceres til 5,8 kg CO2-ækv. / pr. m2 / pr. år, som er Paris-aftalen og Reduktion Roadmaps målsætning.
Projektet er støttet med puljemidler fra WE BUILD DENMARK til innovative bæredygtige løsninger.
® 2018 gpp arkitekter a/s | Persondatapolitik